Камериерка върна бижута на стойност 7 млн. евро

Холандска камериерка върна бижута на стойност 7 млн. евро, обявени за откраднати преди 6 години.   Скъпоценностите принадлежат на съпругата на бившия посланик на САЩ в Холандия Роланд Арна

2012-02-13 13:15:00
Камериерка върна бижута на стойност 7 млн. евро

Холандска камериерка върна бижута на стойност 7 млн. евро, обявени за откраднати преди 6 години.

 

Скъпоценностите принадлежат на съпругата на бившия посланик на САЩ в Холандия Роланд Арнал – Доун Арнал, която ги забравила в апартамента в хотела в Хага, който обитавала с мъжа си в продължение на няколко години.

 

Бижутата били открити от камериерка, която веднага ги оставила на рецепцията, в случай че някой ги потърси. След 6 месеца обаче собственикът им така й не бил открит и, според правилата на хотела, откритите предмети били дадени на жената, която ги намерила.

 

Едва година по-късно Доун Арнал сигнализирала в полицията за липсващите бижута. Органите на реда пък така и не успели да ги намерят, в резултат на което съпругата на бившия посланик получила компенсация в размер на 3 млн. евро.

 

Едва наскоро камериерката се сетила за скъпоценостите, които след като й били връчени от управата на хотела, тя прибрала в килера и забравила за тях. Когато ги занесла на местен бижутер, жената едва не получила удар, щом разбрала колко скъпи са всъщност те.

 

Камериерката веднага отишла в полицията и оставила там бижутата. Не след дълго органите на реда се свързали с г-жа Доун Арнал и й върнали липсващите предмети. Сега на нея също ще й се наложи да върне компенсацията, която получила от застрахователя си. Като награда камериерката пък ще получи 10% от застраховката, което се равнява на 300 хил. евро.

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
sashunkaa
преди 12 години

300 хиляди евро не е като 7 млн.евро,но все пак ги е върнала..БРАВО!!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия